T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KUŞADASI - Soğucak Ortaokulu

Okulumuz

Okulumuz 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Okulumuzun yapımı Devlet-Vatandaş işbirliği ile olmuştur. 

Okulumuz, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yeni eğitim sistemine göre Soğucak İlkokulu ve Soğucak Ortaokulu adı altında iki ayrı kurum olarak belli bir süre eğitim ve öğretime devam etmiştir. 

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde okul binamızda faaliyet gösteren Soğucak İlkokulu kapanmış olup, öğrenci ve öğretmenleri siteler bölgesinde yeni açılan Reşat Nuri Güntekin İlkokuluna taşınmıştır.

Soğucak Ortaokulu kadrosunda 2´si idareci olmak üzere toplam 24 branş öğretmeni görev yapmaktadır. Okulumuzda toplam 296 öğrenci, anasınıfında toplam 11 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. Yayla mahallesinde ve sitelerin bazı bölgelerinde yaşayan öğrenciler okulumuzdaki taşımalı eğitim kapsamından faydalanmaktadır. 

TEOG sınavları döneminde okulumuz, Kuşadası'nda bulunan 9 devlet ortaokulu arasında İngilizce dersinde 3 yıl üst üste birinci, Türkçe dersinde bir kez birinci, Din K.A.B. dersinde bir kez birinci, Fen Bilimleri dersinde bir kez dördüncülük elde ederek merkezde bulunan okulları geride bırakmış ve o dönemde okulumuz ilgi odağı haline gelmeye başlamıştır.

2019 yılında tüm dünyada yapılan TIMMS sınavlarında okulumuz ülkemizi temsil eden Aydın bölgesinin iki okulundan biri olarak başarılı bir sonuca imza atmıştır.

Okulumuzda Kuşadası Belediyesi ve bazı iş insanlarının katkıları ile yapılan basketbol ve voleybol sahası ile Soğucak Köyü Kalkındırma Derneği tarafından yapılan okulumuzun hemen yanındaki halı futbol sahası ile Kuşadası'nda bu anlamda imkanları olumlu olan ender okullardan biriyiz.  

Okulumuz yerleşim bölgelerinden uzakta ve civarında her hangi bir olumsuz unsur bulunmamasından dolayı, güvenlik açısından yüksek güvenlikli bir okul olarak da adlandırılabilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2012 - Güncelleme: 14.04.2023 10:25 - Görüntülenme: 1457
  Beğen | 0  kişi beğendi